Die Heuwels Fantasties – Klein Tambotieboom

0
1188
views

die_heuwels_fantasties Die Heuwels Fantasties - Klein Tambotieboom  Judging by the amount of posts I’ve done about Die Heuwels Fantasties all of you reading this post have probably come to the conclusion that I’m one of their biggest fans. That assumption would be correct. Maybe it’s because they sing my native language Afrikaans. They are 2010 MK Award Nominees in 3 categories. They are nominated in the Best Campus hit (for Pille for Kersfees), in the Best Colab (for Our Heritage) and in the Best Group category (for Sonrotse). Recently Die Heuwels Fantasties admitted on their Facebook page that they will be releasing a 2nd album in the 2nd half of 2010 (after the 2010 FIFA World Cup). Klein Tambotieboom (meaning “Small Tambotie tree” in English) was released on their self-titled 2009 debut album. It’s the most mellow song on the album. This song conjures up the love most South Africans have for the nature and bushveld. Hearing this song makes me yearn for an experience consisting of sun, nature and bushveld. Sometimes South African citizens forget that there are still a lot of beatiful wide open spaces in the country. City life will do that to most people.

Related Links:

This is the video for Klein Tambotieboom followed by the lyrics:

As die donker my kom haal
En die here my nie soek nie
As die osoonlaag vergaan
En in ‘n kandelaar van sterre val
Begrawe my hart op Klein Tambotieboom
En strooi my as oor die Bosveld-horison
Jy het nie ‘n graad nie
En jy het nie ‘n kredietkaart nodig nie
Om in die agterplaas soos ‘n kind te baljaar
En die verte in van ‘n krans af te staar
Die gelukkigste wat ek ooit was
Op die naat van my rug in die natuurreservaat
Die wind sing my naam
En deur die bottels wat knak hoor ek ‘n skaterlag
Geïsoleer in donderweer
Ver van die wolkekrabbers
Net die atmosfeer wat aan ons kleef
En ‘n wolkbreuk wat my boekdeel spreek
Jy weet ek het nie
Ek het nie ‘n agenda nie

Do you like what you're reading on Running Wolf's Rant? Join Our Cub House on Facebook!

If you're a fan of SA Music, join the All Things SA Music group on Facebook!

Want to write for this blog? Click here to find how you can become part of the Wolf Pack!