Home Entertainment Music Jack Parow – Cooler As Ekke (Music Video)

Jack Parow – Cooler As Ekke (Music Video)

1223
25

Afrikaans Rapper Jack Parow has released his first ever music video for his song Cooler As Ekke. Jack Parow is from Bellville in the Western Cape. He’s well-known for his contribution in the song Die Vraagstuk with Afrikaans Electro Outfit Die Heuwels Fantasties.

I saw a bit of his live show in Hatfield Square in Pretoria earlier this year before watching aKING perform the last show of the night. I also say him perform with Die Heuwels Fantasties at Oppikoppi 2009 Smoorverlief.

To quote him off the Oppikoppi Smoorverlief website: “Hello, my naam is Jack Parow. Ek hou van Afrikaans. Ek hou van rap. Ma’ rap is boring en is oorval met mense wat nie weet wat hulle doen nie. Ek is hier om hulle almal te wys hoe om dit reg te doen. Ek maak musiek saam met my vriende. Ek hou van drink, gevaarlike karre, gevaarlike paarties, gevaarlike cherries, braai en rugby. My musiek lat jou glimlag. My musiek lat jou huil. My musiek lat jou dans en my musiek lat jou dink. Ek het groot geword op die strate van Bellville en Parow en in die Wonderland games arcade in Tygervalley. Ek rook Dunhill sigarette en drink Wellington brandy. Ek hou nie so baie van sokker nie, want ek verstaan nie die reëls nie, ma ek is besig om te leer, so hopelik hou ek gou daarvan. Ek hou nie van mense wat nie hou van Afrikaans nie. My song Die Vraagstuk saam met Die Heuwels Fantasties som my goed op, so luister dit. My musiek is eerlik. My naam is Jack Parow, romantiese Afrikaanse superster rapper. Kief Kief.” (If this is Greek to you let me know and I’ll translate).

I think this sums it up quite uniquely (out of the horses mouth). Cooler as Ekke truly is one of the funniest songs of 2009. I’m looking forward to Jack Parow’s EP release (hopefully not too far away in the future). He’s definately one of the bright young talents in the ever expanding South African music industry. Cooler as Ekke can be downloaded at Rhythm Music Store for only R7 (On the South African Indie Volume One compilation). Jack Parow’s self-titled debut album will be released at the end of April 2010 in South Africa. Recently a preview video for the single Dans Dans Dans was released.

This is the video for the song:

Related Links:
Jack Parow the “original donker dodgy afrikaans rapper.” – Musical Mover
Jack Parow – MySpace
Jack Parow – Facebook fan page
Jack Parow. Cooler As Ekke – Musical Mover

Want to know who our friends are? Click here

Need to kill some time? Read a random article on RWR! Click here

Click here to explore all the sections on Running Wolf's Rant

Click here to read our latest reviews on Running Wolf's Rant

Click here to listen to Matt Haddon's Corporate Punks Podcast

Loading...

25 COMMENTS

 1. Lyk vir my dat deesdae moet die ryk mense byhou met trends. Soos fietsry…. Enige ryk ou is op Atkins en neem deel aan o.a. die Cape Epic.
  Maar Jack Parrow is eenvoudig, lekker, en aproachable. Hy het homself uit die rat-race gehaal. Dit maak hom ‘n loser, in sommige oë, maar ‘n wenner vir die ouens wat ‘n gedeelte van hulself in Jack Parrow sien.
  ‘n Man is iemand wat sy identiteit kan vind vir homself.
  Well done Jack Parrow, you speak for many!

  • Karin: Thx vir die comment. Jy behoort die song te kan download via Rhythm Music Store vir R7 en dan kan jy dit net transfer met jou data cable na jou selfoon toe 🙂

 2. “Running Wolf on January 3, 2010 at 4:25 pm

  Karin: Thx vir die comment. Jy behoort die song te kan download via Rhythm Music Store vir R7 en dan kan jy dit net transfer met jou data cable na jou selfoon toe”

  Jirre my bra daais kak hi tech vir ons mense wat van Bjellville met ‘n J kom!

  Respek my bra, music for the masses, vir al die van ons wat Sondag kerk toe gaan om hul free wyn te gaan drink!

 3. Ek smaak dit befok. Kry mens dit al op die rakke? Waar? Jack jy is die coolste ooit!
  Fokken uitstekend!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Thanx vir die “coolest song ive eva heard” my mission song. Het nog noit van afr musiek gehou nie, You turned it ALL around.

  • Ella: Check ook die ander posts oor Die Heuwels Fantasties en Straatligkinders uit…. miskien like jy dit nog. Andersins, kyk net baie MK op DSTV 🙂

 5. Hey Jack,

  I happenned upon your music video on MK and LOVED IT !!!
  I think its absolutely brilliant funky and a damn catchy tune. This soutie loves it – keep up the good work. I also love that you sing about my hometown, Benoni. Hope to meet you sometime Jack.

  Regards
  Eugo

 6. ouma se jy is coool goeie werk ek is 56 en jy spark n bietjie van almal frankie baby en ander gaan cd speel in dorp en hoop ek word nie ge jaag word nie coool coool baby geniet die tweee spel van saammelewing gaa vooort met my toesttemming lief jullle ek

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here