Koos Kombuis en Schalk Bezuidenhout chat oor lewenslesse, rugby, ens.

Koos Kombuis en Schalk Bezuidenhout chat oor lewenslesse, rugby, braai en stokkiesdraai. Hulle altwee kan by Liefde By Die Dam 2018 (wat by Emmerentia Dam in Johannesburg gebeur op die 5de Augustus 2018) gesien word…

Koos Kombuis gaan musiek maak en Schalk Bezuidenhout gaan die MC wees. Ek hoop julle geniet hierdie chat…

Schalk: Wat sal Afrikaanse mense wees sonder braai?

Koos: Nie net Afrikaanse mense nie, maar almal sal slegter af wees sonder braai. Ons skuld dit aan die planeet om so veel as moontlik te braai, want skape vreet al die groen bossies en goed wat fotosintese doen, en beeste se poepe vernietig die osoonlaag. Dis ons plig om die hele wereld te leer braai.

Koos Kombuis

Schalk: Wat is die belangrikste lewensles wat Donald Trump nog moet leer?

Koos: Hy het reeds sy belangrikste les geleer. Sy haarstyl lyk deesdae beter. Ek dink nie mens moet dit te veel push nie. Ken hy sy tafels? Nee wag, los liewer. 

Schalk: Is jy ‘n kranige rugbyondersteuner?

Koos: In alle erns, ja. Die probleem is, die beste rugbywedstryde gebeur oor naweke, en naweke is gewoonlik my gunsteling tyd om op lughawens of in vliegtuie rond te hang. Noodgedwonge mis ek baie games, en rugby is die een ding wat mens nie kan tape om later te kyk nie. 

Schalk: Volg jy ook die sokkerwêreldbeker? Wie dink jy gaan hom vat hierdie jaar? En wie dink jy moet/moes hom vat?

Koos: Sokker is vir my ‘n klein bietjie interessanter as krieket en krieket is omtrent so opwindend soos skaak. Ek het in 2010 laas gereeld sokker gekyk, want toe was dit my patriotiese plig! Maar enige game waarin jy nie jou hande mag gebruik nie is basies sinloos

Schalk: Ek het nou jou vrae gekry voor jy my vrae gerky het. Jy het gevra of ek dink safaripakke met kortbroeke en dik sokkies ooit ‘n comeback sal maak. Kan ek dieselfde vra oor jou bandannas?

Koos: Bandanas sal altyd in die mode bly, en ek sal altyd bandanas dra. Hoe anders hou ek die hare uit my oë uit? 

Schalk: Hoe lank sal dit my vat om goed te raak met kitaar?

Koos: Ek weet nie. Ek probeer al jare lank en het opgegee.

Schalk: Wat jou gunsteling Afrikaanse pop liedjie?

Koos: “Wi-Fi” deur Katinka die Kat.

Schalk: Dink jy met die rigting waarin die wêreld tans beweeg dat dit dalk tyd is vir nog ‘n Voëlvry-beweging?

Koos: Sorry, ek probeer Voëlvry vergeet…

Schalk: Hou jy van Cyril?

Koos: Ek vertrou hom, want hy was nie deel van Voëlvry nie.

Schalk: Wat moet ek doen om ook deur Beyerskloof gesponsor te word?

Koos: Jy moet jou baie mooi aantrek in jou beste truitjie en gaan kuier by Oom Beyers op die plaas. 

Koos: Schalk, het jy rugby gespeel op skool?

Schalk: Ek het in standerd 5 bietjie gespeel as die 3de span reserwe. Daar was net 3 spanne. So ek was letterlik die kakste span se kakste speler. In hoërskool het ek weer bietjie gespeel. Weer vir die swakste span. Eenkeer toe ons teen Monument in Krugersdorp gespeel het kon ek reg voor die game glad nie my span vind nie. Op die ou einde was hulle almal agter die telbord besig om te rook.

Koos: Het jy stokkies gedraai op skool?

Schalk: Ek was baie soet op skool en heeltemal te bang om sulke goed aan te vang. Ek het die odd sigaret gerook en bier gedrink by die huispartytjies, maar dit was maar dit. My pa was ook die adjunkhoof by die skool, so al wat enige juffrou of meneer sou moes doen is net vir my pa vra waar ek is. So leuens soos: “Hey Theo, sê net vir juffrou Slabbert ek is siek by die huis” sou nie werk nie.

Schalk Bezuidenhout

Koos: Wat is die belangrikste lewensles wat jy al geleer het?

Schalk: Kyk, dink en druk ‘n drie.

Koos: Was jy al in New Jersey?

Schalk: Het jy al gesien wat ek dra? Geen van my jerseys is new nie. Ek pas dieselfde reël toe wanneer ek reis.

Koos: As jy ooit gekies word as rugby-afrigter van die Springbokspan, sal jy ook goed sê soos “komaan, boys”?

Schalk: Ek is so clueless as dit kom by rugby dat ek eerder iets sal sê soos: “help my, boys.”

Koos: As Prof. Giliomee ooit die geskiedenis van Die Afrikaner moet herskryf om jou te akkommodeer, dink jy hy sal ‘n nuwe kategorie moet skep om jou in te plaas?

Schalk: Nee wat. Slot my sommer enige plek in tussen die Groot Trek en Anglo Boere-oorlog.

Koos: Ek probeer nou al ‘n paar jaar om Crocs-skoene fashionable te maak vir trendy mense, maar sonder sukses. Crocs SA wil my nie eens borg nie! Wat dink jy is jou kanse om sulke aaklige truitjies soos wat jy dra ooit cool te maak?

Schalk: Die verskil is, ek wil nie hê dit moet cool raak nie. Wanneer ek in ‘n plek instap en iemand dra dieselfde klere as ek kry ek ‘n kramp in my hol. My truitjies moet juis so uncool as moontlik bly.

Koos: Gepraat van uncool klere, dink jy safaripakke met kortbroeke en dik sokkies sal ooit ‘n comeback maak? Dink jy so ‘n styl sal jou pas?

Schalk: Ek het in 2017 die Bieliemieliefees in Reitz ge-MC. Ek het nuus vir jou: dit het reeds ‘n comeback gemaak.

Koos: Hoe voel jy oor die gerugte dat jy van ‘n ander planeet is?

Schalk: Lekker en hartseer op dieselfde tyd.

Koos: Wat doen jy in jou vrye tyd behalwe brei?

Schalk: In my vrye tyd beantwoord  ek vrae op email.

Ek wil vir beide Koos Kombuis en Schalk Bezuidenhout dankie sê vir hierdie chat. As julle hulle altwee wil sien, maak seker jy kry jou Liefde By Die Dam 2018 kaartjies voordat hulle uitverkoop.

Wees op die uitkyk vir opdaterings in the Music kategorie op Running Wolf’s Rant.

Share This
 • 28
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  28
  Shares
 •  
  28
  Shares
 • 28
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Serious About Online Privacy? Sign up for NordVPN or Surfshark NOW!

Starting your own website? Get affordable web hosting @ HostGator.

Henno Kruger

Blogger, Desktop Activist, Twitter / Facebook Addict, Music Festival Addict, Avid lover of South African music, Founder and owner of Running Wolf's Rant

Leave a Reply